Kicsit off de nem baj…

Mostanában az izületeim védelmében élvezem a középnehéz súlyokkal való edzést, és rámentem a 12-15 ismétlésekre. Soha nem szerettem így edzeni, de egyszerűen jól esik, és most így jobban is élvezem az edzéseket. Egyenlőre… 🙂

Fájt már kb 2 hónapja a térdem, és leálltam akkor a lábazással. 2-3 hete újra kezdtem, mert már némi javulást mutatott.

(Az volt az előzménye, hogy sietősen jöttem le a lépcsőházi lépcsőn, és a térdem egyszer csak elmozdult jobbra-balra egy éles fájdalom kíséretében. Nem rohantam, de majdnem felnyaltam a lépcsőházat. Pont melledzésre mentem.)

Javult a térdem és elkezdtem pár szuperkönnyű, gépes gyakorlatot csinálni. Először a lábtolóra súlyt sem pakoltam, csak magáért a mozgásért csináltam. Nnna szóval eltelt ez a 2-3hét, és úgy gondoltam elkezdek nyugisan kis súllyal guggolni is. Meg is csináltam a magamnak kiírt 120kg-val az ismétléseimet és mentem a lábtológépre. Ott is óvatosan emelgettem a 3hét alatt a súlyokat, figyelve a lábam állapotára. Letudtam itt is a 300kg-val a napi előírásomat.

Jött a lábnyújtógép. Kicsit dinamikusabban mozgattam a súlykészletet, azon egyszerű oknál fogva, hogy egyenlőre így esett jól.

Kész ez a gyakszi is, átmásztam még a rehab edzésemet befejezvén a fekvő lábhajlítógépre. Ha lehetne így utólag akkor biztos kihagynám már… 🙂

4×8 volt egyenlőre a terv. Az első 2 széria zökkenőmentesen is ment, de a 3.-ban a 6. ismétlésnél a lábhajlítóm megadta magát egy elég durva húzódással. Úgy repültem ki a gépből a fájdalomtól, hogy öröm lehetett nézni. Gyerekkoromban pályáztam Air Jordan súlypontemelkedésére, de nem ily formán gondoltam.

Most annak örülök, hogy ennyivel megúsztam. Természetesen nem tudtam ráállni a lábamra, ami mára már enyhült azért. Odáig jutottam, hogy óvatosan rá tudok nehezedni, de behajlítom akkor végem van, mint a botnak.

Nem sajnáltatni akarom magam, mert nem is kell. Van akinek lába sincs. Nagyobb baj nem történt hála Istennek! Elpusztítani nem lehet, kis pihi és megy újra az építkezés!

A történetnek van pár tanulsága. Amit szeretnék átadni az a melegítés jelentősége, a másik ami esetemben a vesztemet okozta az pedig az, hogy fáradtság esetén is tartsd a folyamatos kontrolt az izmaid felett. Ne járj hasonlóképpen mint én, vagy rosszabbul.

Ettől eltekintve mindenki életében előfordulnak sérülések, de igyekezzünk ezeket minimálisra csökkenteni!

Vigyázzatok magatokra! Sérülésmentes kőkemény edzést kívánok! Lacinak egy zene, meg persze mindenkinek aki szereti! 🙂

Akinek nem tetszik attól sorry!

Addig is tépjétek szét a vasakat!

Szerző


Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá

Komment szövege

QR Code Business Card