Még tovább!

Főként a has felső része kapott terhelést az előző gyakorlatoktól. Azért írom, hogy főként, mert itt sem tudod elkülöníteni a többi izomcsoporttól a hasad, illetve a has alsó régióját a felsőtől! Mondjuk ez utóbbi nem is célunk igazán!… nézzük a harmadik kis kedvencem!

Lábemelés …

Tök jó kis gyakorlat ez is. Szintén amire figyelj az az, hogy amikor felemeled a lábad ami lehet enyhén,mondom ENYHÉN hajlított, akkor préseld a hasizmod, és fújd azt a levegőt!

A préselést úgy tudod a legjobban elérni, ha a mellkasod közelíted az ágyékod felé! Ezt nem csak úgy tudod elérni, hogy „begörnyedsz”, hanem úgy is, hogy közel azonos tengelyen lefelé préselsz! Másik nagyon fontos dolog az, amit állandóan látok főleg kezdőknél. A lábad az alsó holtponton állítsd meg! Ne engedd a tested hosszanti középvonalánál hátrébb! Ne lengesd a lábad! Legyen ez egy precíz, kontrollált mozgás! Lesz majd olyan testrész és gyakorlat ahol csalhatsz! Ez nem az! Ezért nincs is szükség súlyokra!

Hát ezek lettek volna az én kedvenceim, de van még pár igazán hasznos gyakorlat a hasizmaid edzésére!

Ne csinálj dolgokat lehetőleg csak azért, mert mások is azt csinálják! Tudd, hogy mit miért teszel!

Pl. csomó ember plusz súlyt rak a twister gépre… De minek? Meg fogja vastagítani a derekat! Jjjja, hogy az a cél… Akkor bocs, nem szólok bele! 🙂

Szóval minden témában milliónyi kis apró részlet lehet, amelyre nem térek ki, csak ha valakinek külön ez a kérése!

Pont ma meséltem Drasinak, hogy gyerekkoromban olyat játszottunk a strandon, hogy ki tud gyorsabban lemenni a 4m-es medence aljára. Az volt a legjobb módszer, ha teljesen kifújtuk a levegőt és úgy löktük lefelé magunkat a medence szélén. Nem volt plusz levegőnk, mert a hasizom ráfeszítésével kifújtuk mindet. Minél többet annál jobb volt.
Amikor leértünk a medence aljára akkor már csak el kellett rúgjuk magunkat és torpedó módjára siklottunk felfelé.
Ha valaki nagy levegővel merült alá, akkor nem ért le az aljára és eszeveszett tempózás kellett hozzá, hogy újra a felszínre jusson. 🙂
Itt is a préselés volt a lényeg!

Azért meséltem csak el, hogy lásd nem mindig az a helyes út, ami első látásra jónak tűnik.

Még egyszer ki szeretném hangsúlyozni, hogy a has edzésével az izmok méretét tudod változtatni, és nem a felesleget leégetni! A lapos has még mindig diéta kérdése! 🙂 Nem akarlak evvel fárasztani, de ezt nem lehet elégszer elmondani!

A pihenőidőkről nem beszéltem még!
Tartsd 20-40 másodperc között lehetőleg! Ha először nem megy, akkor nyugodtan lehet több is. Törekedj arra, hogy lerövidítsd, de ne a préselés és a gyakorlat rovására!

Most kaptál pár dolgot, használd őket a sikeredért!

Jó edzést!

Pár nap múlva jelentkezem, csekkold néha az oldalt!

Szerző


Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá

Komment szövege

QR Code Business Card