Teeerv? Az meg minek?

Az első, ami legfontosabb, hogy ne 2 hét alatt akarj lefogyni. Több év alatt szedted fel a pluszt, ezért hagyj időt a szervezetednek arra, hogy átálljon egy alacsonyabb energiaszintre. Tervezz úgy, hogy heti 0,5-1,5 kg mínusz legyen, és ne több. Amikor az emberek elkezdenek fogyókúrázni, akkor a legnagyobb baj ebben a kúra szó!

Azt jelenti, hogy egy kúra idejére tart ez a lelkesedés. Utána vissza szoktak hízni, esetlegesen még többet mutat a mérleg, mint előtte. Ezt hívják „jo-jo” effektusnak. Lefogy, és többet hízik vissza. Állandóan fogyókúrázik, és aztán megy a sopánkodás, hogy neki nem sikerül, bla-bla…

Tehát ha a célod 10-15kg-al kisebb súly, és annak a megtartása, akkor azt meg kell tervezni. Mikorra lesz ez meg? Hogyan lesz ez meg? Terv készítése! Aki nem készít, az a bukását tervezi meg!!!

Te mit választasz?

Ha megvan, hogy mikorra, és hogyan fog ez végbemenni (mit mikor eszek, ilyesmi), akkor a következő lépés ennek a betartása. Addig kell csak betartsd, amíg nem válik az életed részévé, és már rutinból odafigyelsz magadra. Onnantól kezdve megoldottál egy életmódváltást!

Az életmódváltás van, akinek megy pikk-pakk , van akinek ez nehéz dió. Ez van. Tudom azt, hogy nehezen szabadulsz meg dolgoktól, és veszed rá magad arra, hogy rendszeresen odafigyelve étkezz. Nyugi, ez egy folyamat, ami alatt ezt megvalósíthatod, nem egyik napról a másikra változnak meg a szokásaid. Ilyenkor például azt szokták mondani, hogy erre nincs időm. Neked van? A jó kérdés az az, hogy hogyan tudod ezeket egyszerűen, gyorsan beilleszteni az életedbe. Ne a kifogásokat, hanem a megoldásokat keresd! És természetesen örülj annak, hogy van megoldás, még ha kényelmetlen is.

Ha mindenre és mindenki másra van időd, akkor képes vagy magad megrabolni?

Aki mindig a kifogásokat keresi, az nem akarja igazán a célt elérni. Alig várja, hogy elbukjon, és megnyugtathassa magát, hogy hááát sajnos nekem ez nem sikerül, nem olyan a genetikám, ilyesmi. Pedig én megpróbáltam.

Tudtad, hogy a megpróbálom szó azt jelenti, hogy előre elnézést kérsz, mert tudod, hogy nem fog sikerülni. És mivel tudod, hogy nem fog sikerülni, nem is adsz bele mindent, ebből kifolyólag tényleg nem fog sikerülni. Tehát ne megpróbáld, hanem csináld meg!!!

Szerző


3 hozzászólás to “Teeerv? Az meg minek?”

 1. Krisz szerint:

  Sziasztok!

  Valóban a lényeg az ÉLETMÓD váltáson van!
  Nekem már sikerült így fogyni 30kg! Ebben nagyon nagy szerepe volt a Mester által hangsúlyozott ÉLETMÓD váltásnak! Ez kb 8hónap alatt sikerült. Máshogy csak pillanatnyi, felületi változáson mehetsz át! Csoda bogyók, 2 hetes turbó diéta stb… MARHASÁÁÁG 🙂
  Hallgassatok Gabira! Megéri!
  Az egész életetek megváltozhat!
  Minden téren jobban fogtok teljesíteni amint jön a sikeres és tartós fogyás! Munka, edzés, önbizalom.
  Ha magatokkal nem vagytok megelégedve és nincs lelki egyensúly megette a fene…

  Úgyhogy HAJRÁ és KITARTÁST mindenkinek!!!!!!

  Köszönöm Mester, hogy mindent megosztassz velünk!

  ezer köszönet!

  ja és rizs+csirke FOREVER :))

  üdv: Krisz

 2. Krisz szerint:

  Ezt lehagytam véletlen:

  SZóval TERV nélkül neki se kezdjetek!!!

  Én Excel táblázatban írok mindent a kaját és természetesen a főbb paramétereket! /comb, bicepsz, mell, has, vádli! kerülete cm-ben
  Ezeket minden héten 1*vas reggel lemérek és felvezetem a táblázatba +terészetesen a súlyomat is 🙂

  szerintem ez kellő motiváció mikor látod hétről hétre a változást és ami lényeges a kaját is nyomon tudod követni! Ezt ettem ez változott ennyivel 🙂

  Én így csinálom már lassan 1 éve és működik!

  🙂

  Üdv: Krisz

 3. gabibuilder szerint:

  Köszi Krisz! Te egy Úr vagy! 😉
  Könnyű azzal dolgozni, aki nem csak mellébeszél, meg megmagyarázza mit miért nem lehet, hanem betartja az utasításokat, tanácsokat!
  Egy szó mint száz, veled tényleg könnyű! 😉

Szólj hozzá

Komment szövege

QR Code Business Card